Kim's Klassiek Café: De Formule

KIm's kroeg
Datum: 17-02-2019 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café:

De Formule

De Formule is een groep van ambitieuze musici die bijzondere programma’s samenstelt, gecombineerd met ongebruikelijke, uitdagende locaties en een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. Dit maakt De Formule een vernieuwende groep en hun concerten tot een aangrijpende beleving.

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. De Formule won de 1e prijs en de publieksprijs met een indrukwekkende performance bij de Grote Kamermuziek Prijs.

De Formule volgde lessen bij Francien Schatborn, David Kuyken, Philippe Graffin, Alexander Abajev, Anton Kernjak, Sven Arne Tepl, Borys Fedorov, Johannes Meissl, Anna Fedorova, leden van het Talich Quartet, het Eggner Trio en het Wiener Klaviertrio. De leden bespelen alle vijf instrumenten die zij bruikleen hebben gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

PROGRAMMA:

Britten - Suite voor cello nr. 1

Shostakovich - Vijf delen voor twee violen en piano (bewerking voor viool, cello en piano)

PAUZE

Messiaen - Thème et variations
Bloch - Drie nocturnes

Datum: zondag 17 februari. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 13 euro (incl. lunch) / 8,00 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 15 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl.

++++++

De concertreeks is een samenwerking tuss­­en Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 17 maart. 

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl


Interesse om op te treden in Kim's kroeg: kimskroegbands@gmail.com 

Kim's kroeg op de kaart

OPENINGSTIJDEN

maandag

gesloten
dinsdag 20.00-01.00 uur
woensdag 20.00-01.00 uur
donderdag 16.00-01.00 uur
vrijdag 16.00-01.00 uur
zaterdag 14.00-02.00 uur
zondag 14.00-00.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: