Kim's Klassiek Café: Alibé duo

KIm's kroeg
Datum: 20-10-2019 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café: Alibé duo

Alba Calle (1994, Spanje) en Belén Méndez (1994, Spanje) ontmoetten elkaar op jonge leeftijd in hun geboortestad Oviedo. Al snel raakten ze bevriend, gingen samen muziek maken en concerten geven op school en op het conservatorium. Daarnaast speelden ze tijdens hun middelbare school tijd en in de bachelor van het conservatorium samen in een trio met verschillende instrumenten (fluit, klarinet en hobo). Hierna scheidden hun muzikale wegen toen Belén naar Hannover (Duitsland) en Alba naar Tilburg (Nederland) verhuisde. Pas vorig jaar, toen Belén naar Rotterdam verhuisde om haar master te volgen, besloten ze een professioneel duo te worden.

Ze hebben allebei een sterke interesse in kamermuziek, waarin ze zich goed kunnen kunnen uiten en op een spontane en vrije manier kunnen communiceren. Na het gezamenlijk uitvoeren van een onderzoek naar Gaspar Cassadó (een Spaanse cellist uit de 20e eeuw) in 2014, raakten zij meer geïnteresseerd in Spaanse muziek. Nu ze ver van hun thuisland zijn, leek het hen een goed idee om deze muziek uit te voeren naast andere stukken, componisten en stijlen.

PROGRAMMA

L. v. Beethoven: Sonata for Cello and Piano No. 3, Op. 69

I. Allegro ma non tanto

II. Scherzo. Allegro molto

III. Adagio cantabile – Allegro vivace


Pauze

D. Shostakovich: Sonata for Cello and Piano, Op. 40

I. Allegro non troppo

II. Allegro

M. Falla: Suite popular española

V. Asturiana

G. Cassadó: Requiebros

Datum: zondag 20 oktober. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 13,00 euro (incl. lunch) / 8,00 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 18 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl.

++++++

De concertreeks is een samenwerking tuss­­en Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. Het volgende concert is op 17 november.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl


Interesse om op te treden in Kim's kroeg: kimskroegbands@gmail.com 

Kim's kroeg op de kaart

OPENINGSTIJDEN

maandag

gesloten
dinsdag 20.00-01.00 uur
woensdag 20.00-01.00 uur
donderdag 16.00-01.00 uur
vrijdag 16.00-01.00 uur
zaterdag 15.00-02.00 uur
zondag 15.00-00.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: