Kim's Klassiek Café: Strijktrio Abbato & Floor en Alba

KIm's kroeg
Datum: 19-01-2020 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café: Strijktrio Abbato & Floor en Alba

Gabriela Torres (viool), Bo van den Abbeelen (altviool) en Floor Bakker (cello) leerden elkaar kennen op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze kwamen elkaar telkens tegen in verschillende projecten en omdat dat altijd goed beviel besloten ze op een dag dat toeval een handje te helpen en een trio te vormen. Zo ontstond dit trio dat een afgelopen jaar een vliegende start heeft gemaakt.

Gabriela komt uit Portugal en zit momenteel in het laatste jaar van haar bachelor viool bij Jenny Spanoghe. Zij heeft eerder al bij Kim's Klassiek Caé opgetreden als lid van het Arthema Strijkkwartet. Bo zit in het tweede jaar en studeert bij Chris Duindam, Floor zit in de master, waar zij onder meer lessen bij Paul Uyterlinde volgt.

Floor zal daarnaast ook met haar vaste duopartner Alba Calle Valiente (piano) optreden. Alba deed haar bachelor in Oviedo, Spanje, en rondde in 2018 haar master af bij Nicolas Callot in Tilburg. Inmiddels is zij veelgevraagd pianiste bij koren en bij ballet. Het duo bestaat inmiddels vier jaar en heeft al heel wat concerten in Tilburg en omgeving gegeven.

 

PROGRAMMA

J. Haydn Strijktrio Op. 53 No. 1 in G-groot

       I. Allegretto Innocente II. Presto 

E von Dohnányi Serenade for Strijktrio, Op. 10

       IV. Tema con Variationi I. Marcia 

M. Ravel Sonate Posthume (arr. Christian Proske) 

S. Rachmaninov Sonate voor Cello en Piano, Op. 19 

        I: Lento - Allegro moderato


Prijs: 13,00 euro (incl. lunch) / 8,00 euro (concert). Reserveren concert en lunch uiterlijk 17 januari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl. Het volgende concert is op zondag 16 februari.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl


Interesse om op te treden in Kim's kroeg: kimskroegbands@gmail.com 

Kim's kroeg op de kaart

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SITUATIE CORONA:

maandag

gesloten
dinsdag gesloten op 28 juli & in augustus (behalve voor besloten feest/afscheid etc)
woensdag 12.00 - 23.00 uur
donderdag 12.00 - 23.00 uur
vrijdag 12.00 - 00.00 uur
zaterdag 12.00 - 00.00 uur
zondag 12.00 - 23.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: