Kim's Klassiek Café: Liedcyclus

KIm's kroeg
Datum: 16-02-2020 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café: Liedcyclus

Emilie Wijers (altmezzo) - Richard Wanders (bariton) - Floris van Dam (piano)

PROGRAMMA

De middag start met delen uit Schumanns ‘Liederkreis’. De landschappen die beschreven worden en de plaats die de natuur inneemt in deze cyclus zijn fundamenteel voor de stroming ‘de Romantiek’. Daarnaast hoort u voor de pauze nog bekende liederen van Schubert. Vervolgens nemen we u mee naar de wereld van Claude Debussy, met de Franse liedcyclus ‘Ariettes Oubliées’ - de vergeten liedjes. In deze prachtige liederen worden de vele aspecten van de liefde ook vergeleken met verschillende facetten van de natuur. In tegenstelling tot Schubert, die de teksten duidelijk weergeeft in de muziek, lijkt Debussy te schilderen met emotie. De laatste liederen in deze cyclus noemt hij zelf dan ook de ‘Aquarellen’.

Emilie Wijers - Altmezzo
Alt-mezzo Emilie Wijers studeerde aan het Fontys conservatorium in Tilburg, en volgt zanglessen bij Harry Ruijl. Ze heeft met een solovoorstelling over Aletta Jacobs haar bachelor Klassiek Muziektheater afgerond, een zangopleiding die zich met name richt op het operavak. Ze was dan ook te zien als soliste in het Opera Forward Festival van de Nationale Opera in Amsterdam en in de barokopera Dido en Aeneas (Purcell). In 2019 heeft ze haar Master of Music afgerond met een specialisatie in oratorium. Als alt-solist heeft ze al veel grote werken gezongen, zoals de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, het Gloria van Vivaldi, de Petite Messe Solennelle (Rossini), de Messiah (Händel), de Zapp Matthäus, de Johannes Passion en het befaamde Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Richard Wanders - Bariton
Richard Wanders is een lichte bariton die zich thuisvoelt in het zingen van zowel liederen als Opera. Hij heeft zijn Bachelor en Master behaald aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg met als hoofdvakdocent Harry Ruijl. Tijdens deze opleiding heeft hij onder andere de kans gehad om Danilo in ‘Die Lustige Witwe’ te zingen. Verder heeft hij masterclasses mogen volgen bij Ed Spanjaard en Roberta Alexander. In het schooljaar van 2019-2020 is hij verder gegaan met studeren aan the Royal Northern College of Music te Manchester alwaar hij les krijgt van Peter Wilson.

In het werkveld heeft Richard al meerdere producties in het koor gezongen bij zowel Opera Zuid als de Nederlandse Reisopera waaronder; La Traviata, Il Barbiere di Siviglia, Tosca etc. Verder zingt hij bij het koor Consensus Vocalis waarmee hij al meerdere composities van hedendaagse Nederlandse componisten heeft mogen zingen, maar ook het Weihnachtsoratorium en de Messiah. Momenteel is hij aan het repeteren voor de voorstelling Bruid te Koop! bij de Nederlandse Reisopera.

Floris van Dam - Piano
Floris van Dam is een veelzijdige pianist met uitgebreide ervaring als solist, begeleider, ensemblespeler en presentator. In 2019 rondde hij zijn pianostudie af aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, als student van Bart van de Roer. Hoogtepunten tijdens deze studieperiode zijn onder meer een concerttour door Canada en de VS georganiseerd door het Prinses Christina Concours, concerten met een Codarts ensemble in Concertgebouw Amsterdam en bij Podium Witteman, en een uitvoering van het tweede pianoconcert van Rachmaninov samen met Krashna Musika onder leiding van Lucas Vis. Hiernaast speelt en presenteert Floris regelmatig in de Classic Express, een rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours waarin basischoolleerlingen kennis maken met klassieke muziek.

Datum: zondag 16 februari. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 13,00 euro (incl. lunch) / 8,00 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 14 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl. Het volgende concert is op zondag 15 maart.

++++++

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg en Grosveld Muziekhandel.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl


Interesse om op te treden in Kim's kroeg: kimskroegbands@gmail.com 

Kim's kroeg op de kaart

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SITUATIE CORONA:

maandag

gesloten
dinsdag 12.00 - 23.00 uur
woensdag 12.00 - 23.00 uur
donderdag 12.00 - 23.00 uur
vrijdag 12.00 - 00.00 uur
zaterdag 12.00 - 00.00 uur
zondag 12.00 - 23.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: