Kim's Klassiek Café: Laurens Trio

KIm's kroeg
Datum: 20-09-2020 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café: Laurens Trio

PROGRAMMA

Fazil Say (1970) – Space Jump
I. Andantino Meditativo
II. Allegro Maestoso
III. Maestoso

F. Mendelssohn (1809-1847) - Piano Trio No. 1 in D minor, Op. 49
I. Molto allegro ed agitato
II. Andante con moto tranquillo
III. Scherzo; Leggiero e vivace

Pauze

Antonín Dvořák (1841-1904) - Piano Trio No. 4 in e klein Op. 90, ‘Dumky’
I. Lento Meastoso -Allegro molto
III. Andante – Vivace non troppo
V. Allegro
VI. Lento Maestoso – Vivace

Biografie
Het Laurens Trio is een groep van ambitieuze musici, met een grote liefde voor samenspel, die programma’s samenstelt waarin het vertellen van een verhaal centraal staat - zowel in hun spel en programmering als in de presentatie hiervan. Dit maakt hun concerten tot een theatrale en vernieuwende beleving waarin de kloof tussen musici en het publiek zo klein als mogelijk wordt gemaakt en er verschillende doelgroepen worden aangesproken. Het ensemble wordt gevormd drie jonge musici: violist Diederik van Wassenaer, celliste Belén Mendez Valledor en pianiste Lieselotte van Tol. Allen zijn zij bezig zichzelf te ontwikkelen op verschillende manieren, met kamermuziek als belangrijke hoeksteen. De leden volgen allen hun hoofdvakstudie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de plek waar zij elkaar ontmoetten en aan welke het trio zijn naam dankt; Sint-Laurentius is de beschermheilige van Rotterdam. Het trio wordt gecoacht door Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gordan Nikolić en Stéphane De May. Het huidige kernrepertoire wordt gevormd door werken van Beethoven, Dvořák, Mendelssohn en Fazil Say. Hiernaast verdiepen zij zich graag in modern repertoire en voeren zij door henzelf gearrangeerd werk uit - iets wat goed past bij hun missie om concerten tot een vernieuwende beleving te maken. Onlangs bereikte het trio de finale van de Grote Kamermuziekprijs in de Doelen in Rotterdam die uitgesteld is vanwege de Covid19-crisis.

Datum: zondag 20 september. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 15 euro (incl.lunch) / 10,00 euro (alleen concert). Adres: Kim’s kroeg, Piusplein 61 Tilburg. Het concert vindt plaats in de tuin. Bij slecht weer in de kroeg, rekening houdend met de corona maatregelen. Reserveren concert en lunch uiterlijk 18 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl. Het volgende concert is op zondag 18 oktober.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Alweer voor het 4e seizoen is Jan Wirken namens Stichting Quantum ad Musicam verantwoordelijk voor het programma en de presentatie. Grosveld muziekzaak is onze trouwe hoofdsponsor. 

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl


Interesse om op te treden in Kim's kroeg: kimskroegbands@gmail.com 

Kim's kroeg op de kaart

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SITUATIE CORONA:

maandag

gesloten
dinsdag 12.00 - 23.00 uur
woensdag 12.00 - 23.00 uur
donderdag 12.00 - 23.00 uur
vrijdag 12.00 - 00.00 uur
zaterdag 12.00 - 00.00 uur
zondag 12.00 - 23.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: