Kim's Klassiek Café

KIm's kroeg
Datum: zondag 18 februari 2018 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.


++++++++++++++++++++++++++++++++

PROGRAMMA

 

M. Majkusiak (*1983): Sonate voor viool en accordeon

A. Takahashi (*1960): Eurasian Tango I, II, V

A. Piazolla (1921-1992): Oblivion

 

Pauze

J.S. Bach (1685-1750): sonate voor viool en klavecimbel BWV 1017 in c klein

I Largo

II Allegro

K. Rofelt (*1982): Nightsong

M. Padding (*1956): 3 Opposite Pieces

 

Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Coraline Groen (viool) vormen een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten en de energievolle en natuurlijke manier waarop zij samenspelen. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze begonnen samen te spelen in 2014, aanvankelijk als trio met gitaar. Samen gingen zij verder als duo en hebben inmiddels een aantal concerten gegeven in Nederland, Oostenrijk en België. Ze hebben gewerkt met An Raskin, Vera Beths, Peter Brunt, Philippe Graffin, Asdis Valdimarsdottir en Martijn Padding.

Het duo wil zich graag vooral focussen op repertoire speciaal geschreven voor deze instrumentatie, omdat de combinatie van de klanken van de bajan en viool waanzinnig goed mengt. Naast het spelen van al geschreven werken zoeken zij het contact met hedendaagse componisten die voor hen willen schrijven.

Robbrecht bespeelt de bajan, een Russische variant van de moderne knopaccordeon. Momenteel volgt hij de Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij An Raskin alsook een Bacheloropleiding musicologie aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Voorheen studeerde hij eveneens bij prof. Janne Rättyä in Graz (Oostenrijk). Robbrecht legt zich voornamelijk toe op het creëren van nieuwe muziek voor zijn instrument, zo werkte hij reeds samen met verschillende componisten zoals Martijn Padding en Hans Abrahamsen.

Coraline is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar Bachelor in Londen (Royal Academy of Music) en Den Haag (Koninklijk Conservatorium) bij Peter Brunt, Philippe Graffin en sir Rodney Friend. Dit jaar is zij begonnen aan haar Master in Den Haag bij Vera Beths. Als specialisaties doet zij de Orkestmaster en de Ensemble Academy. Ze speelt op een viool (W. Crijnen, 2006) en stok (A. Grütter, 2003) die haar in bruikleen zijn gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Datum: zondag 18 februari. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) / 7,50 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 16 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl.

 

++++++

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op 18 maart.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl

 

Kim's kroeg op de kaart

OPENINGSTIJDEN

maandag

gesloten
dinsdag 20.00-01.00 uur
woensdag 20.00-01.00 uur
donderdag 16.00-01.00 uur
vrijdag 16.00-01.00 uur
zaterdag 12.00-02.00 uur
zondag 12.00-00.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: