Kim's Klassiek Café met Eduardo Gaspar Polo Baader en strijkkwartet Arthema

KIm's kroeg
Datum: zondag 16 september 2018 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café: 

Vanwege het 100-jarig bestaan van Fontys Conservatorium (nu: AMPA) presenteren we dit eerste concert van seizoen 2018 - 2019 een speciaal dubbelprogramma met Master of Music studenten uit Tilburg: Eduardo Gaspar Polo Baader en strijkkwartet Arthema.

PROGRAMMA

Eduardo Gaspar Polo Baader (dwarsfluit) met Reineke Broekhans (piano)

Albert Roussel, Joueurs de flûte, Op. 27
o Pan
o Tityre
o Krishna
o Monsieur de la Péjaudie

Eduardo Gaspar Polo Baader (dwarsfluit), Floor Bakker (cello) en Eveline Vervliet (piano)

Joseph Haydn, Trio for flute, cello and piano in D major, Hob. XV: 16 
o Allegro
o Andantino più tosto Allegretto
o Vivace assai


PAUZE

Strijkkwartet Arthema

D. Schostakovitch: String quartet no. 8, op. 110
I. Largo
II. Allegro Molto
III. Allegretto
IV. Largo
V. Largo


J. N. Howard - arr. Nikolai Clavier: Fantastic Beasts and where to find them
I. Main Titles
II. Exposition - The Fantastic World of Magic
VII. Finale - Healing and New Friendships

Eduardo Gaspar Polo Baader
Eduardo Gaspar Polo Baader is geboren in Spanje. Op zijn 9e startte hij met spelen van dwarsfluit en op zijn 15e werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Salamanca. Hij heeft masterclasses gevolgd bij musici van wereldformaat, waaronder Wéndela van Swol, Christian Farroni, Antonio Arias, Wally Hase, Silvia Careddu, Vincent Guillot, Emily Beynon, Anna Garzuly en Wilbert Hazelzet. 

Hij speelt behalve solo ook in kamermuziekensembles en orkesten. Hij was finalist in de 3e “Flute Competition of the Asociación de Flautistas de España” en won de 2e prijs in de 2e Kamermuziekcompetitie "Jóvenes Músicos" van het Conservatorium in Salamanca. Daarnaast was hij eerste fluitist in Wind Ensemble en speelde in het Flexemble young symphony orchestra, beide via het Conservatorium in Salamanca. 

Arthema Kwartet
Het Arthema Kwartet is een internationaal ensemble bestaande uit jonge ambitieuze musici. De spelers komen uit vier verschillende landen: Spanje, Portugal, Noorwegen en Nederland. Ze hebben elkaar gevonden in de wereld van muziek. Het ensemble is een resultaat van goede vriendschap en liefde voor muziek. Het doel is om dit tijdens haar concerten over te brengen naar het publiek.  
Ondanks het jonge bestaan heeft het kwartet al gespeeld in zalen zoals Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven. In juni 2018 wonnen ze de publieksprijs bij de Willem Twee Competitie den Bosch. Het kwartet wordt momenteel gecoacht door Jenny Spanoghe en Jolente de Maeyer en heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Frederieke Saeijs, Daniel Bard en Emlyn Stam.

Datum: zondag 16 september. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) / 7,50 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 14 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl.

++++++

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 18 oktober.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl

 

Kim's kroeg op de kaart

OPENINGSTIJDEN

maandag

gesloten
dinsdag 20.00-01.00 uur
woensdag 20.00-01.00 uur
donderdag 16.00-01.00 uur
vrijdag 16.00-01.00 uur
zaterdag 15.00-02.00 uur
zondag 15.00-00.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: