Kim's Klassiek Café: Chekhov Trio

KIm's kroeg
Datum: zondag 21 oktober 2018 12:00 - 15:00

Kim’s kroeg is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Kim's Klassiek Café:

CHEKHOV TRIO

Emma Rhebergen – viool

Alexandra Charnomskaya – cello

Fem Devos - piano

Programma:

Johannes Brahms – Pianotrio no.3 in c, op.101 (1886)

            I. Allegro energico

            II. Presto non assai

            III. Andante grazioso

            IV. Allegro molto

Astor Piazzolla – Estaciones Porteñas (1965-70) (arr. voor pianotrio door José Bragato)

            I. Otoño Porteño

            II. Invierno Porteño

            III. Primavera Porteño

            IV. Verano Porteño

Het Chekhov trio heeft zijn roots in Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en Belgische pianiste Fem Devos ontmoetten elkaar daar en richtten in 2016 het pianotrio op in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De naam ontleent het trio aan de inspiratie die zij halen uit toneelspel: het spelen van kamermuziek is voor hen een zoektocht naar personages en inleving in de verschillende rollen binnen het ensemble.

Het trio was reeds te horen op podia in Maastricht, Amsterdam, Leiden, Heerlen, Roermond en ook tijdens het Orlando Kamermuziek Festival 2018. Het Chekhov trio volgt lessen bij Henk Guittart aan het Conservatorium Maastricht en nam deel aan masterclasses met Rusquartet, Osiris trio, Nemtsov duo, Alexander Bonduryanski en Sigiswald Kuijken.

Chekhov Trio brengt passievolle muziek van 2 grote componisten uit verschillende tijdsperiodes en stijl: Johannes Brahms en Astor Piazzolla.

Datum: zondag 21 oktober. Inloop: 11.30 uur. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) / 7,50 euro (concert). Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 19 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Info: www.kimskroeg.nl.

++++++

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 18 november.

 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl

 

Kim's kroeg op de kaart

OPENINGSTIJDEN

maandag

gesloten
dinsdag 20.00-01.00 uur
woensdag 20.00-01.00 uur
donderdag 16.00-01.00 uur
vrijdag 16.00-01.00 uur
zaterdag 14.00-02.00 uur
zondag 14.00-00.00 uur
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: