Dee's Honeytones

zondag28april16:0016:00 Dee's HoneytonesEen lekker swingend fifties-optreden!

Meer informatie

Dee’s Honeytones is geboren vanuit de rhythm and blues, opgegroeid met rockabilly en opgebloeid tot een jumpblues kwartet. Invloeden van de band komen van oa. Georgia Gibbs, Etta James, Wynonie Harris en een hoop doowop.

Zangeres Dee Ann zingt met volle passie voor muziek. Met haar warme zangstem doet de stijlvolle diva de stijl ten volle eer aan. Naast zang is haar swingende piano en Hammond-spel een welkome aanvulling op de transparante sound van de band. Dee schrijft veel nummers zelf, die ze dan ook op het podium als geen ander kan vertolken. In 2011 ontving ze uit handen van Andy Tielman zelf (de grondlegger van Indorock) de Andy Tielman award.

Contrabassist Mars heeft zijn credits reeds verdiend in vele andere Rockabilly en Roots formaties zoals The Scam. Zijn technisch zeer steady basgeluid vormen een belangrijk deel van de basissound. Emiel heeft de blues in alle pezen van zijn lichaam en combineert dit op creatieve wijze met andere invloeden uit de rootsmuziek. Door zijn unieke spel en authentieke geluid is hij de perfecte gitarist voor deze formatie. René zet met zijn technische drumwerk een solide swingende basis neer.

De eerste cd met de Honeytones “Hot Damn” werd uitgebracht in 2014 en bevat vijftien nummers, waaronder twee covers en dertien eigen stukken geschreven door Mars en Dee van den Berg. Het repertoire is geinspireerd op boppin’ blues uit de jaren 40 en 50, rockabilly en swingende jive. Over de cd “Wow Wow” uit 2017 schrijft Bluesmagazine: “vol trots kunnen we aankondigen dat het swingende erfgoed van de Gigantjes op authentieke manier is overgenomen door een andere Nederlandse band”.

De afgelopen jaren is er intensief opgetreden in Nederland, Belgie en Duitsland, varierend tussen café’s, poppodia en festivals zoals bv. Rockin’ around Turnhout(Be), Bethune Retro Festival(Fr), Rolmo’s Roots Rock (Be), Texelblues, Stompin’ Saturday Koln (Dld).

Links:

Web: https://www.honeytones.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/deehoneytones
Youtube: https://www.youtube.com/@deeshoneytones6867
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3pyToQeBLEtcxlFx0N9dGM?si=irs11ng1RjGn4SAnTQsKRg
Instagram: @honeytones