Joanne Bird & All American Band

woensdag20maart20:0020:00 Joanne Bird & All American BandIndie & Americana folkmuziek, entree € 12,50

Meer informatie

*Tickets à 12,50 via: https://eventix.shop/et6xxqjq

*Inloop vanaf 19.30 uur

*Aanvang optreden: 20.00 uur

 

Joanne Bird is een Nederlandse singersongwriter: ze maakt Indie & Americana folkmuziek met een vleugje jazz. Met nummers over de alledaagse ups en downs en kwetsbaarheden gegoten in stijlvolle arrangementen, neemt ze het publiek mee in een persoonlijke en muzikale reis.

In juni 2023 heeft ze haar debuut EP genaamd ‘Sounds of the City’ uitgebracht. Vlak na de release vertrok ze voor vijf maanden naar de Verenigde Staten waar ze langs alle grote muzieksteden reisde om inspiratie op te doen voor het schrijven van nieuwe muziek, op te nemen en op te treden. Zo speelde ze onder andere in The Bluebird Café in Nashville en op Frenchmen Street in New Orleans, en nam ze haar nieuwe EP ‘Railroad Tracks’ op in een studio in Asbury Park, New Jersey. Dit laatste deed ze samen met een groep gevestigde muzikanten uit Nashville, New York & New Jersey, waarvan een deel naar Nederland komt voor haar voorjaarstour in maart ter gelegenheid van de nieuwe EP die in het voorjaar wordt uitgebracht.Op vijfjarige leeftijd begon Joanne Bird met pianospelen waarna zingen en gitaar volgden. Ze heeft zich verder ontwikkeld tijdens haar Bachelor op Fontys Academy of the Arts in Tilburg, en tijdens de Master of Music aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarbij heeft ze meerdere keren in New York City gestudeerd. Joanne heeft gedurende de jaren vocale coaching gehad van o.a. Lucy Woodward, Jim Mola, Machan Taylor, Sofie Dirkx, en Marle Thomson.

Laat je op deze avond in Kim’s Kroeg meenemen in de reis van de muziek van Joanne Bird en haar ervaringen in de Verenigde Staten. Ook zullen wat Amerikaanse klassiekers niet ontbreken!

De line-up van dit optreden is als volgt:
Vocals en akoestische gitaar – Joanne Bird
Elektrische gitaar – Anthony Xerri (Matthew Curry)
Toetsen – Grace Quackenboss (Senior at Berklee)
Basgitaar – Riley Owens (Georgia Webster)
Drums – Francis Valentino (David Lee Roth, Southside Johnny, Matthew Curry)