Kim's klassiek: Aristos Quartet

zondag07april11:0011:00 Kim's klassiek: Aristos QuartetEntree: € 19,50 euro inclusief lunch / € 13,50 zonder lunch - RESERVEREN S.V.P.

Meer informatie

 

Aristos Quartet:

Evelien Jaspers & Wan Ru Cheng, viool
Sylvain Dessane, altviool
Otto Bakker, cello

Programma:

  • Boccherini, strijkkwartet in g klein opus 32 nr. 5
  • Shostakovich, Elegy & Polka voor strijkkwartet
  • pauze
  • Jesse Montgomery, ‘Strum’ voor strijkkwartet
  • Peter Sculthorpe, strijkkwartet nr. 11 ‘Jabiru Dreaming’

Deur open: 10.30 uur
Aanvang concert: 11.00 uur
Entree: € 19,50 euro inclusief lunch / € 13,50 zonder lunch. Reserveer via welkom@kimskroeg.nl of 013 – 822 84 14.

 

Beschrijving:

Het Aristos Quartet is een internationaal strijkkwartet gebaseerd in Den Haag. Het kwartet werd opgericht in 2008. De leden komen uit Nederland, Frankrijk en Taiwan.
Na hun individuele Bachelor studies in Den Haag en Rotterdam besloten de leden voor vier jaar intensief en fulltime te gaan studeren in Amsterdam. In 2015 studeerden zij af in de nieuwe Strijkkwartet Master van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens werden ze aangenomen in de tweejarige post-academische opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie die zij succesvol behaalden in 2017.
Hoofddocenten waren Marc Danel, Stefan Metz en Dmitry Ferschtman. Daarnaast kregen zij maandelijks masterclasses van zeer gerenommeerde gastdocenten zoals prof. Eberhard Feltz, Luc Marie Aguera, Peter Cropper en Johannes Meissl.
Gedurende hun deelname aan vele cursussen in Nederland en in het buitenland, kreeg het kwartet de kans te werken met ‘s werelds beste kamermuziekexperts zoals Rainer Schmidt, Heime Müller, Sandor Devich en leden van Quarteto Casals, Danel Quartet, Quarteto Quiroga, Jerusalem Quartet en Artemis Quartet.
Het Aristos Quartet trad op in concerten en festivals in Nederland (Grachtenfestival, Festival Classique, Delft Kamermuziekatelier, Zeister Muziekdagen, Orlando Festival), Duitsland (Internationales Sommerakademie Nordhorn, International Chamber Music Campus Weikersheim), Roemenië (Tiberius Week), Schotland (Edinburgh Festival), Frankrijk (Stichting ProQuartet) en Spanje (International Quartet Academy van Quarteto Casals). Een paar keer per jaar geeft het kwartet mini-tournees met concerten in de mooiste kerkjes van Frankrijk.
Het brede repertoire van het kwartet varieert van Boccherini tot Janacek, van Sweelinck tot Röntgen. In 2016 schreef Carlos Michans zijn 3e strijkkwartet (“Lacrimae”) speciaal voor het Aristos Quartet. In 2018 reisde het kwartet naar Praag om te werken met hun mentor Pavel Fischer (Skampa Quartet) aan zijn strijkkwartet “Morava” en ander Tsjechisch repertoire, dat inmiddels een bijzondere plek heeft ingenomen in het hart van het Aristos Quartet.
De leden zijn zeer dankbaar voor het ontvangen van verschillende stipendia, ter beschikking gesteld door het Kersjesfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Sinds 2018 worden zij gesponsord door Jargar Strings.

www.aristosquartet.nl