Veelzeggende Vrijdag

vrijdag05mei21:0021:00 Veelzeggende VrijdagThema-avond vol poëzie en muziek met Ko de Laat & vrienden

Meer informatie

5 mei is het tijd voor de derde en alweer laatste editie van De Veelzeggende Vrijdag, een thema-avond vol poëzie en muziek, georganiseerd door Ko de Laat. Het thema is ditmaal vertalingen.

Hans d’Olivat vertaalde o.a. liedteksten van Elvis Presley, Bruce Springsteen, Meatloaf en Johnny Cash. Dit laatste als huisdichter van de Cash-tribute-band Def Americans. d’Olivat was mede-oprichter van kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys. Hans d’Olivat is min of meer dichter in ruste, maar speciaal voor deze Veelzeggende Vrijdag komt hij uit zijn retraite.

Ammie Snelders is afgestudeerd als muzikant/producer en treedt op als singer/songwriter. Op TikTok viel zij op met vertalingen van o.a. Shawn Mendes, James Arthur en Emma Bale. Momenteel werkt Ammie Snelders aan een E.P. In 2017 verscheen haar debuutalbum. Speciaal voor deze avond heeft zij een aantal nieuwe vertalingen gemaakt.

Ko de Laat vertaalde, hertaalde of parodieerde uiteenlopende nummers, voor o.a. Sandra Timmerman (fado), Ellen Evers (jazz-standards) en Britta Maria & Maurits Fondse (Gilbert O’Sullivan). Momenteel bewerkt hij prehistorische Britse en Amerikaanse variéténummers, waarvan de eerste twee onlangs zijn opgenomen door de oud-Tilburgse musicalster Nandi van Beurden.
Wat Ko de Laat aan deze avond als vertaler gaat bijdragen, is vooralsnog een verrassing. Ook al speciaal voor deze laatste Veelzeggende Vrijdag.

Aanvang 21.00 uur.