BlueSox

KIm's kroeg
Datums: 16-01-2022 16:00

BlueSox speelt blues, doorspekt met rhythm & blues: frisse, swingende nummers, geen platgetreden paden. De band speelt gewoon een pittige pot frisse blues. BlueSox brengt opvallend sterke eigen nummers en deze matchen verrassend goed met interpretaties van ander bluesgeoriënteerd werk. Het repertoire zit vol verrassingen.

De band bestaat al ruim 25 jaar en slaagt er steeds weer in om genoeg gigs binnen te halen op allerlei locaties, van cafés, clubs tot festivals. BlueSox heeft al heel wat blueskilometers op de teller. BlueSox bestaat uit gitarist/zanger Cor Paridaans, die tekent voor de eigen nummers, mondharmonicavirtuoos/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner die verantwoordelijk zijn voor een flinke portie techniek, power en dynamiek. Cor Paridaans vertelt: ‘Ruurd en ik zijn de jongens van het eerste uur. Ik heb de band in 1994 opgericht. Met de komst van drummer Hanz (2011) en bassist Peter (Zerner) (2014) klinken we dynamischer dan ooit.’

De band laat zich niet graag in een blueshokje stoppen. ‘En dat zou ook jammer zijn’, legt gitarist Cor Paridaans uit. ‘We hebben alle vier een andere muzikale achtergrond met blues als gedeelde passie en daar danken we onze speciale sound aan. En die slaat aan in blueskringen. We klinken gewoon anders dan de standaard bluesband.’ Ruurd van der Vegt vult aan: ‘En natuurlijk hebben we ook onze favoriete bluesartiesten. We spelen graag nummers van The Fabulous Thunderbirds en van een van mijn harmonicahelden, Gary Primich.

Een greep uit een van de vele positieve recensies van een optreden geeft heel goed weer wat er zo bijzonder is aan BlueSox.

'Doorgewinterde artiesten zijn het die werkelijk bluessongs nieuw leven inblazen. En daardoor is de band absoluut uniek in de Nederlandse bluesscene' 'Vaak spits je je oren om er achter te komen van ‘oh, zo kan het ook’. Dat is ook wat deze muzikanten willen laten horen: rasechte blues, maar dan net even anders.’

 


 

 

Powered by iCagenda

ADRES

Kim's Kroeg
Piusplein 61
5038 WP Tilburg
013-8228414
welkom@kimskroeg.nl

 

Kim's kroeg op de kaart

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SITUATIE CORONA:


Ma: gesloten
Di: gesloten
Woe: gesloten
Do: 12.00 - 20.00 uur
Vrij:12.00 - 20.00 uur
Za: 12.00 - 20.00 uur
Zo: 12.00 - 20.00 uur   
   
SOCIAL MEDIA

Kim's kroeg op FACEBOOK
 

Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

 
Deel deze website: